«Ми не можемо продовжувати». Грета Тунберг поскаржилася, що «шкільні страйки» не дали результатів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Ми не можемо продовжувати». Грета Тунберг поскаржилася, що «шкільні страйки» не дали результатів

Spencer Platt / Getty Images

Шведська екоактивістка Грета Тунберг визнала, що «шкільні протести» в усьому світі не принесли бажаного результату в боротьбі зі змінами клімату, пише The Guardian.

Виступаючи на пресконференції перед маршем протесту в центрі Мадрида, активістка зазначила, що, хоча школярі та студенти беруть участь в екологічних страйках у всьому світі, це не призвело до дій з боку урядів. Тунберг прибула в столицю Іспанії для участі у 25-й конференції Рамкової конвенції ООН про зміни клімату.

За словами Тунберг, хоча молодь продовжуватиме страйки, вона б хотіла припинити акції — якщо уряди країн дадуть «надійні обіцянки» і продемонструють готовність діяти для розвʼязання кліматичних проблем.

«Ми не можемо так продовжувати. Неприпустимо, щоб діти пропускали школу, і ми не хочемо продовжувати — нам би хотілося, щоб деякі люди, які перебувають при владі, вжили заходів. Люди страждають і вмирають сьогодні. Ми не можемо більше чекати», — сказала вона. Активістка сподівається, що конференція в Мадриді «досягне чогось конкретного» і світові лідери нарешті усвідомлять терміновість кліматичної кризи, тому що «зараз, схоже, це не так», вважає Тунберг.