Вночі: Зеленський зустрівся з учасниками Євромайдану, у США впав військовий вертоліт, а Онищенка помістили у вʼязницю

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Зеленський зустрівся з учасниками Євромайдану

Президент Володимир Зеленський зустрівся з колишніми студентами, які були серед організаторів Євромайдану і постраждали в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року від дій бійців «Беркута». Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

На зустрічі обговорювалася тема розслідувань справ Майдану. «Для вас справи Майдану — це дуже особисте. І, повірте, для нас теж. Я дуже хочу, щоб ми закінчили ці справи. Щоб ми змогли розслідувати їх повністю, і всі ті, хто десь ходить, їздить, чи літає, а повинні сидіти, — щоб вони сиділи», — сказав лідер держави.

Він запевнив, що після прийняття Верховною Радою необхідних поправок прокурори, які в Генпрокуратурі вели справи Майдану, будуть і надалі вести розслідування.

Колишні студенти закликали Зеленського на зустрічі у Франції не погоджуватися на вибори на Донбасі «під дулами автоматів». Президент пообіцяв, що не поступиться державними інтересами.

У США впав військовий вертоліт Національної гвардії

У штаті Міннесота (США) розбився військовий вертоліт UH-60 Black Hawk («Чорний яструб») Національної гвардії, внаслідок чого загинули троє військових. Як повідомляє ABC News, вертоліт вилетів з Сент-Клауді та зник з радарів в районі озера Перл приблизно через 10 хвилин після зльоту. Перед падінням пілоти встигли подати сигнал тривоги. Вертоліт знайшли неподалік від житлових будинків. За даними військового керівництва, політ носив випробувальний характер.

Нардепа Онищенка помістили в німецьку вʼязницю

Німецький суд відправив у вʼязницю колишнього депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Як повідомляє DW, екснардеп буде перебувати в увʼязненні до рішення про екстрадицію в Україну.

«На підставі запиту України про екстрадицію 50-річного українця Вищим земельним судом Ольденбурга був виданий ордер на екстрадиційний арешт», — заявили в місцевій прокуратурі. Після заслуховування захисту Онищенка суд прийме рішення щодо екстрадиції.

В Австралії виявили рекордну партію метамфетаміну

У Мельбурні (Австралія) поліція виявила рекордну партію метамфетаміну на суму в $820 млн. Як повідомляє CNN, наркотики були заховані в стереодинаміках, які привезли з Таїланду.

Загальна вага партії — 1 596 кг. Після допиту трьох підозрюваних у декількох місцях Мельбурна виявили ще 37 кг героїну вартістю $12,6 млн. Затриманим загрожують довічні терміни.