Індія відмовляється від радянських винищувачів МіГ-27. Єдиним оператором у світі залишиться Казахстан

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Індія відмовляється від радянських винищувачів МіГ-27. Єдиним оператором у світі залишиться Казахстан

МіГ-27 ВПС Індії.

Abhi010 / Wikipedia

Через 38 років експлуатації Міноборони Індії остаточно відмовляється від радянських надзвукових винищувачів-бомбардувальників МіГ-27. Застарілі й нестабільні літаки замінять на більш нові американські моделі, на покупку яких вже виділили $18 млрд.

Про це пише National Interest.

У грудні буде ліквідовано останній підрозділ МіГ-27, що базується у Джодхпурі (Раджастхан). Дві інші ескадрильї МіГ-27 були ліквідовані ще у 2016 році. На озброєнні Індії на 2016 рік перебували 124 літаки цього типу. Основною причиною відмови стала їхня застарілість і нестабільність, оскільки вони «мали звичку» вибухати під час розгону.

Замінять радянську техніку американськими винищувачами F-21 компанії Lockheed, які будуть використовуватися разом із винищувачами SEPECAT Jaguar (1972 року випуску), французькими Mirage і Rafales, російськими МіГ-29 та Су-30, а також з індійськими легкими HAL Tejas.

Єдиним оператором у світі, який продовжує експлуатувати МіГ-27, залишиться Казахстан. За даними на 2016 рік, на озброєнні країни залишається 12 МіГ-27.