«ТСН»: Жертва нардепа Іванісова розповіла про групове зґвалтування. Серед учасників був син голови райадміністрації

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти поговорили з жінкою, яка представилася жертвою депутата від «Слуги народу» Романа Іванісова. Вона розповіла про групове зґвалтування, як справу намагалися замʼяти та що одним із ґвалтівників був син голови районної адміністрації.

Як пише «ТСН», за словами жінки, інцидент стався в Куйбишеві (Запорізька область). Її силоміць затягли в автомобіль четверо чоловіків, де почали бити і ґвалтувати.

«Це справді було насильство. Я йшла з подругою, вони силоміць затягли мене в машину, вони мене тягнули за волосся, у мене вся голова була синя — у синцях, це все було [...]. У машині було четверо — двом, здається, по 16 років і двом по 19. Їх було четверо, серед них був син мера Бердянська [йшлося про сина голови райадміністрації], прізвище я вже не згадаю. Справу вели запорізькі слідчі, саме із Запоріжжя, тому що в Куйбишеві у нас все хотіли замʼяти. У мене десь є вирізка з газети, де написано, що «жертву ґвалтували у мерській Волзі», — розповіла жінка.

Вона додала, що ніхто з ґвалтівників не відбув покарання в повній мірі. «Вони до мене приїжджали по черзі щодня, дзвонили, тероризували. Через цей тиск я писала якісь прохання, щоб їх відпустили», — заявила жінка.

Про що йдеться?

За даними ЗМІ, Іванісова затримали 14 вересня 1995 року в Запорізькій області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої) і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) тодішнього Кримінального кодексу. Пізніше Куйбишевський суд Запорізької області його відпустив. Проте вже 25 жовтня того ж року Іванісова повторно затримали за тими самими статтями.

У березні 1996 Іванісова засудили до 3 років 6 місяців позбавлення волі, проте за рішенням Запорізького обласного суду від 17 квітня 1996 вирок змінили на 2 роки і 6 місяців виправної колонії загального режиму, а відбував покарання засуджений у Маріупольській колонії.

Сам Іванісов назвав цю інформацію замовленням, яке прийшло «з сервера в Сан-Франциско». Також він додав фотокопію довідки від МВС про відсутність судимостей.