Баканов і Тимошенко прокоментували слова Богдана з off the record зустрічі з журналістами

Автор:
Марія Жартовська
Дата:
Баканов і Тимошенко прокоментували слова Богдана з off the record зустрічі з журналістами

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко та голова Служби безпеки України Іван Баканов відреагували на слова керівника Офісу президента Андрія Богдана про них на закритій зустрічі з журналістами.

Зокрема, Богдан сказав, що Тимошенко просила просила призначити її людей на деякі посади.

«З першого дня президентства Володимира Зеленського ми запропонували допомогу. Пропонували йому проєкти указів, проєкти постанов і програму «Новий курс». Разом з пропозицією «Нового курсу» ми також пропонували деяких фахівців, які можуть втілювати його в життя та забезпечити приведення у країну інвестицій. Але на сьогодні про це не йдеться», — сказала Тимошенко кореспонденту theБабеля на своїй пресконференції, уточнивши, що кадрові питання не стоять на порядку денному.

На уточнююче запитання, кого і куди вона пропонувала, Тимошенко відповіла: «Це були різні пропозиції, і я думаю, на сьогодні вони вже неактуальні». І додала, що ніколи не говорила з Богданом про кадрові призначення.

За інформацією екснардепа Сергія Лещенка, Юлія Тимошенко обговорювала з представниками президента Зеленського можливість призначити свого ставленика у Державну продовольчо-зернову компанію України. Натомість пропонувала підтримку ініціатив Зеленського в Раді. Після відмови Тимошенко скористалася приводом закону про землі та перейшла в опозицію.

Іван Баканов, якого ми запитали про причини розбіжностей з главою ОП, відповів, що не в курсі, з приводу чого у них можуть бути розбіжності.

Також theБабель намагався отримати коментар нардепа фракції «Опозиційна платформа — За життя» Сергія Льовочкіна щодо причин зустрічі з Богданом «з приводу деяких голосувань», але Льовочкін відмовився коментувати цю інформацію. Аналогічне питання ми поставили прессекретарю Ріната Ахметова, але на момент публікації новини відповіді не отримали.

  • 15 листопада голова Офісу президента (ОП) Андрій Богдан та його заступники Кирило Тимошенко і Юрій Костюк зібрали близько 20 іноземних і українських журналістів на зустріч у форматі off the record.
  • 6 листопада Зеленський створив Раду з питань свободи слова, яка буде моніторити дотримання журналістських стандартів.