У Раду подали законопроєкт про легалізацію криптовалюти з податком на прибуток у 5%

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про легалізацію криптовалют. Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрових трансформацій.

Проєкт закону розробили міжфракційне депутатське обʼєднання парламенту Blockchain4Ukraine, Офіс ефективного регулювання BRDO і команда Міністерства цифрових трансформацій. У ньому пропонується внести зміни до Податкового кодексу та інших законів щодо оподаткування операцій з криптовалютами. У законопроєкті також є визначення термінів «криптоактив», «операція з криптовалютою», «віртуальний актив», «токен» і «токен-актив».

У проєкті дохід від продажу криптоактивів пропонують оподатковувати за ставкою 5% терміном на 5 років. Операції з продажу криптоактивів пропонують не обкладати податком на додану вартість. Прибуток від операцій з криптоактивами розраховують як позитивну різницю між доходом від продажу криптоактивів і його вартістю.

У Міністерстві вважають, що прийняття закону створить умови для початку функціонування ринку віртуальних активів в Україні.