Вночі: біля берегів Африки пірати напали на судно, Apple відключить від інтернету старі моделі iPhone, а в Туреччині затримали одного з ватажків ІД

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Росії заявили, що не відмовляться від транзиту газу через Україну

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ не планує відмовлятися від транзиту газу через Україну навіть за наявності альтернативних маршрутів. Про це повідомляє «РБК-Україна».

«Президент Путін говорив, що ми не відмовляємося від транзиту через Україну, але ми не можемо це робити, якщо цього не хочуть самі наші українські візаві», — сказав він.

Пєсков додав, що Росія «готова до домовленостей», якщо «Нафтогаз України» відмовиться від нових позовних вимог до «Газпрому», які напередодні були направлені в Стокгольмський арбітраж.

Apple відключить від інтернету старі моделі iPhone

Компанія Apple повідомила, що вже з 4 листопада користувачі iPhone5, iPhone4, iPad mini і iPad 2 можуть бути відключені від інтернету, якщо вони не встановлять програмне забезпечення 10.3.4 або 9.3.6.

На сайті компанії сказано, що це повʼязано з технологічними особливостями вбудованих у смартфони та iPad GPS-модулів.

Кожні 19 років їх треба перезавантажувати, інакше станеться збій, який призведе до проблем із доступом в інтернет. Можливі проблеми при роботі з AppStore, iCloud і іншими сервісами.

Біля берегів Африки пірати напали на норвезьке судно

Біля берегів західноафриканської держави Бенін пірати напали на судно MV Bonita, що належить норвезькій судноплавній компанії J. J. Ugland, і захопили в полон девʼять моряків.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії.

Інцидент стався 2 листопада, коли судно стояло на якорі. Після нападу піратів інші моряки, яких не чіпали, сповістили місцеву владу про напад і пришвартувалися в порту міста Котону. Інформації про громадянство викрадених моряків поки немає.

На борту літака премʼєр-міністра Японії сталася пожежа

На борту літака Boeing 777 премʼєр-міністра Японії Сіндзо Абе сталася пожежа. Як повідомляє Kyodo, пожежа виникла на бортовий кухні літака в духовій шафі.

Вогонь встигли оперативно загасити. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

У Туреччині затримали керівника тренувального табору бойовиків «Ісламської держави»

У Туреччині правоохоронці затримали керівника тренувального табору бойовиків «Ісламської держави» і ще шістьох осіб, підозрюваних в участі в ІД. Операцію провели одночасно в провінціях Османіє, Стамбул, Газіантеп, Кіліс і Бурса.

Як повідомляє Anadolu, керівник табору навчав до двох тисяч бойовиків на рік. Його імʼя не розголошується. Відомо, що двоє із затриманих відповідали за постачання зброї і матеріально-технічне забезпечення тренувальних таборів.