Журналісти запідозрили Ткаченка у недекларуванні будинку на Трухановому острові. Депутат каже, що нещодавно його орендував

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти Bihus.Info запідозрили депутата «Слуги народу» і претендента на посаду глави Київміськдержадміністрації Олександра Ткаченка у недекларуванні будинку на столичному Трухановому острові, розташованому на території природоохоронної зони.

Журналісти опублікували матеріал про те, що Ткаченко можливо користується понад рік або володіє маєтком на ділянці в 4 га, на якій розташовані три будинки. Ділянку на 15 років передали в оренду місту під «Навчально-спортивний комерційний клуб «Україна». Сама ділянка перебуває на балансі лісового фонду і будівництво на ній заборонено. Журналісти також опублікували фото Ткаченка біля особняка, які він робив ще в травні 2018 року, але в його декларації за минулий рік маєток не був вказаний.

У коментарі «Українській правді» депутат заявив, що орендує будинок з літа цього року і незабаром внесе його в декларацію. «По-перше, я не володію будинком. По-друге, орендую його, і не той, який на фото, а інший. По-третє, орендував його цього літа. Я неодноразово бував на Трухановому острові, займався там спортом. Місце чудове, тому цього року ми з дружиною вирішили орендувати на літній період там будинок. Договір оренди підписали на пів року ще в травні цього року. Тому оренда буде відображена в декларації за поточний рік», — сказав Ткаченко.