Бойовики «ДНР» засудили до 15 років колонії українського журналіста Асєєва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Суд бойовиків «ДНР» засудив до 15 років колонії українського журналіста і блогера Станіслава Асєєва. Його визнали винним в «організації екстремістського співтовариства, у шпигунстві та заклику до екстремізму».

Про це повідомляють підконтрольні бойовикам ЗМІ.

За версією проросійських сепаратистів, Асєєв з березня 2015 по травень 2017 року стежив за місцем перебування підрозділів так званої «Народної міліції ДНР» і передавав інформацію Службі безпеки України. Його також звинувачують у вербуванні громадян.

Асєєва помістять в колонію суворого режиму.

  • Станіслав Асєєв (Васін) — український журналіст з Макіївки, який працював в окремих районах Донецької області. Він співпрацював із «Українською правдою», «Радіо Свобода» та іншими виданнями. У червні 2017 року він перестав виходити на звʼязок із редакціями та родичами. Пізніше зʼясувалося, що сепаратисти його захопили і звинуватили у шпигунстві для української армії. Українські та міжнародні організації неодноразово закликали представників «ДНР» звільнити журналіста, намагалися домовитися про його обмін.
  • Асєєв (псевдонім — Васін) в інтервʼю телеканалу «Росія 24» сказав, що працював на Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова сказала «Радіо Свобода», що Асєєва катують, а його слова — найімовірніше, «результат насильства і примусу, шантажу (мамою) і нелюдського ставлення».