«Слідство.Інфо»: Проплачена «ботоферма» працювала в інтересах топчиновника СБУ часів Януковича Анатолія Калюжняка

Автор:
Марина Федорова
Дата:
«Слідство.Інфо»: Проплачена «ботоферма» працювала в інтересах топчиновника СБУ часів Януковича Анатолія Калюжняка

Київська «ботоферма» писала проплачені коментарі на користь першого заступника головного управління «К» Анатолія Калюжняка. Про це повідомляє «Слідство.Інфо».

Коментарі, у яких акцентували увагу на професіоналізмі генерал-майора, писалися ботами під новинами та коментарями про Калюжняка. У матеріалі йдеться, що боти таким чином «відбілювали» генерал-майора після публікації «Слідства.Інфо».

У червні генерал-майора Анатолія Калюжняка призначили першим заступником головного управління «К» СБУ. Він уже обіймав аналогічну посаду протягом кількох років — з 2010 до 2013-го року. А генеральське звання отримав від Віктора Януковича незадовго до подій на Майдані. Після Революції гідності Калюжняк звільнився і працював помічником народного депутата. Генерал підпадав під люстрацію, але уникнув її.

У червні «Слідство.Інфо» опублікувало матеріал про те, що за офіційними даними в Калюжняка є тільки гараж на Хмельниччині, тоді як його рідні володіють трьома квартирами і двома паркомісцями в престижному житловому комплексі на Печерську в Києві. Журналісти проєкту припустили, що сам Калюжняк, імовірно, живе в обʼєднаних із двох квартир апартаментах, які оформлено на його дружину. Розмір житла в держреєстрі нерухомості не вказано. Дочка Калюжняка Ольга також має двокімнатну квартиру в цьому житловому комплексі.

Крім того, сімʼя Калюжняка володіє будинком у передмісті Хмельницького на території відносно нового котеджного містечка, а також має кілька елітних позашляховиків: на генерал-майора записана остання модель AUDI Q8, а його дочка — власниця Range Rover 2018 року випуску. Офіційних джерел доходів у сімʼї генерал-майора, які б дозволили вести такий спосіб життя, журналісти не знайшли.

  • 18 вересня «Слідство.Інфо» випустило фільм-розслідування «Я — бот», у якому повідомляють, що в Києві напередодні парламентських виборів функціонувала «ботоферма», учасники якої писали проплачені коментарі в інтересах Анатолія Гриценка та його партії «Громадянська позиція», Святослава Вакарчука та партії «Голос», а також кандидата в нардепи від «Слуги народу» Сергія Сивохо .