NewsOne оскаржує в суді позапланову перевірку каналу Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення

Дата:
NewsOne оскаржує в суді позапланову перевірку каналу Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення

Facebook / NEWSONE TV

Телеканал NewsOne подав позов до Окружного адміністративного суду Києва, щоб оскаржити рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової перевірки телеканалу. Про це повідомляє пресслужба суду.

«Канал просить суд скасувати рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про призначення позапланової виїзної перевірки телеканалу на предмет дотримання вимог закону «Про інформацію», — йдеться в повідомленні.

Зараз у суді вирішується питання про відкриття провадження за позовом каналу.

У чому суть конфлікту?

7 липня російський державний телеканал «Россия 1» анонсував проведення телемосту з українським телеканалом NewsOne під назвою «Треба поговорити». Одним з ведучих мосту від Росії мав бути Андрій Малахов, з української сторони — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. Пізніше телеканал NewsOne скасував телемарафон через протести. Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно NewsOne за статтею про держзраду, а Національна рада з питань телебачення і радіомовлення провела перевірку мовлення каналу.

23 серпня член Нацради Сергій Костинський заявив, що під час перевірки виявили «ознаки розпалювання ворожнечі в українському суспільстві», а регулятор має намір подати в суд, щоб анулювати ліцензію каналу.