У Великій Британії демонтували стару електростанцію Дідкот. Вибух залишив без світла 40 тисяч осіб

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:
У Великій Британії демонтували стару електростанцію Дідкот. Вибух залишив без світла 40 тисяч осіб

Stanislav Lvovsky / Flickr

У Великій Британії під час демонтажу старої вугільної електростанції в місті Дідкот без електропостачання залишилися 40 тисяч осіб, повідомляє BBC.

Підрив трьох градирень станції був контрольованим і відбувся вранці в неділю, 18 серпня. Одразу після підриву загорівся сусідній електричний стовп, що призвело до відключення електроенергії.

Один очевидець сказав ВВС, що полумʼя «почалося з невеликої кількості диму, потім набуло яскраво-синього кольору у супроводі сильного шуму, і тільки потім — яскраво-помаранчевим».

Компанія Scottish and Southern Electricity Networks не одразу визнала, що обидві події повʼязані. Електропостачання споживачам увімкнули через півтори години після інциденту. За підривом станції спостерігала чимала кількість місцевих жителів, публікуючи відео і фотографії в Twitter.

  • Станція в Дідкоті припинила роботу в березні 2013 року. Перші три градирні демонтували у 2014-му. Демонтаж інших затягнувся на кілька років у звʼязку з вибухом 2016 року.
  • 2003 року читачі журналу Country Life поставили станцію в Дідкоті на третє місце серед найпотворніших обʼєктів у Великій Британії, а також тих, які найбільше забруднюють навколишнє середовище. Станція неодноразово збирала під своїми стінами мітинги «зелених» партій.