У США знову схвалили застосування ціанідних мін. Їх використовують для вбивства койотів, диких лисиць і здичавілих собак

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада США знову схвалила застосування на території країни ціанідних пасток М-44. Агентство США з охорони навколишнього середовища (EPA) зараз працює над новими правилами застосування М-44, призначених для знищення койотів, диких лисиць і здичавілих собак.

Про це пише Independent.

Пастка являє собою пружинчасту міну, наповнену ціанідом натрію, яка при спрацьовуванні випускає отруйну суміш і вбиває жертву. М-44 найбільше були популярні серед фермерів і сільгоспкомпаній, які й виступили ініціаторами повернення мін у вільний доступ.

Захисники тварин і екологічні групи розкритикували рішення повторного дозволу на використання пристрою, оскільки він спрацьовує на інших звірів.

Міни заборонили у 2018 році після того, як у 2017 році в Огайо від М-44 загинув лабрадор і була поранена дитина, яка вигулювала собаку. Батьки дитини після цього судилися з державою.

За 2018 рік M-44 вбили 6 579 тварин, зокрема понад 200 «нецільових» — єнотів, опосумів, скунсів і ведмедя. «Ці цифри, імовірно, значно недооцінюють кількість загиблих, оскільки Служби дикої природи відомі поганим збором даних», — заявили в американському Центрі біологічного різноманіття.

Поки EPA додало деякі нові обмеження. Тепер міни не можна встановлювати в межах 30 м від дороги, а за 5 м від міни має бути вказівник.