Адреса замовника послуг американських лобістів Зеленського збігається з адресою ЗеОфісу в Києві

Автори:
Олег Панфілович, Марія Жартовська
Дата:

Адреса замовника послуг американських лобістів, яка вказана в їхньому звіті, співпадає з адресою офісу команди президента Володимира Зеленського в Києві.

На сайті ЗеОфісу вказано його київську адресу — вул. Велика Васильківська, 72, другий поверх торгово-розважального центру «Олімпійський». Цю ж адресу вказано у звіті лобістської компанії Signal Consulting Group, яка раніше опублікувала звіт про роботу на Зеленського та його партію «Слуга народу».

У звіті зазначено, що вказана адреса — це адреса замовника послуг лобістів.

Видання «Голос Америки» стверджує, що за цією адресою немає офісу американського лобіста Коена та жодних інших офісів. «Пройшлися і не побачили жодних дійсних офісів — там є магазин і порожні приміщення. Хто такий Маркус Коен, ніхто не знає. Він не зареєстрований у Сполучених Штатах, ніде не зʼявлявся з лобістською діяльністю, про нього не відомо в Україні», — повідомляє видання.

Сам Зеленський заперечує звʼязок з американськими лобістами. У коментарі «Радіо Свобода» президент заявив, що ніколи не зустрічався з жодним лобістом чи посередником, «нікого про це не просив». На запитання, чи не міг хто-небудь діяти в його інтересах, Зеленський відповів: «Я не знаю, напевно, вони там брехню не пишуть — хтось може, я цього не робив, мені це не потрібно, я нікому ні копійки не платив», — сказав Зеленський.

  • Американська лобістська компанія Signal Consulting Group LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала для президента Володимира Зеленського під час його передвиборчої кампанії. Згідно з документами, роботу виконували у Вашингтоні, у період між 3 квітня та 21 травня. За це лобісти отримали гонорар — $60 тисяч.