У Генуї обвалився автомобільний міст. Більше 30 загиблих, десятки поранених. Всі подробиці (оновлено)

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Генуї обвалився автомобільний міст. Більше 30 загиблих, десятки поранених. Всі подробиці (оновлено)

ilfattoquotidiano.it

В італійському місті Генуя на півночі країни у вівторок, 14 серпня, обвалився автомобільний міст. У момент обвалу на віадуку перебувало багато автомобілів. За даними рятувальників, загинули близько 35 людей, серед яких девʼятирічний хлопчик, який загинув в автомобілі, розбитому віадуком. Ще девʼять осіб госпіталізовані у важкому стані. Ведуться пошуки зниклих без вісти.

ilfattoquotidiano.it

Обвал великий секції моста Моранді над річкою Польчевера стався близько полудня, повідомляє Il Fatto Quotidiano. У момент обвалення на мосту знаходилося багато автомобілів. За попередніми даними, жертвами аварії стали щонайменше 22 людини, мова йде про десятки потерпілих. Крім того, під завалами можуть перебувати ще десятки людей.

Перші фотографії показують дуже великий обвал на мосту, на якому знаходилися люди, легкові автомобілі і вантажівки. У Лігурії з ранку йде сильний дощ, що сильно ускладнює рятувальні роботи.

Деякі свідки, які знаходилися біля моста Морандо до обвалу, стверджують, що бачили «блискавку на мосту». «Це було після 11:30, коли ми побачили, як блискавка вдарила по мосту, і ми побачили, що міст руйнується», - розповів один зі свідків.

На місці події знаходяться десятки машин швидкої допомоги. Рятувальники намагаються звільнити автомобілістів, які опинилися в пастці автомобілів після падіння. Пізніше в соцмережах поширили відео, на якому рятувальники виносять одного з потерпілих з понівеченого автомобіля.

Крім того, дві жінки були витягнуті живими з машини, яку завалило уламками моста Моранді. В автомобілі також знайшли тіло загиблого. Жінки були інтубувати і відправлені вертольотом в госпіталь Сан-Мартіно в Генуї.

Провалля довжиною в 200 метрів, проходить через густонаселений район. Велика частина віадука впала в річку Польчевера, але величезні частини мосту падали на будинки, автомобілі, склади і на вулиці під ним. В результаті обвалу були також втрачені склади Ansaldo Energia, одного з основних заводів з виробництва енергії в Італії.

Наразі траса А10, на якій знаходиться міст, перекрита. Передбачається, що причиною обвалу могло стати ослаблення несучих конструкцій віадука. За словами міністра транспорту Італії Данило Тонинелли, який зараз знаходиться на місці катастрофи, обвалення моста стало «великою трагедією» для країни. Сьогодні ввечері в Геную також прибуде премʼєр-міністр Джузеппе Конте.

Міст Моранді довжиною більше кілометра і висотою 90 метрів є однією з головних транспортних артерій в Генуї, він був побудований в шістдесяті роки і розташований між районами Сампирдарена і Корнільяно, на захід від центру, і неодноразово ремонтувався.